African Aid Project

African Aid Project

African Aid project

Permobil Europe BV steunt school in Zimbabwe.

Het Permobil African Aid Project steunt dit jaar met 'Food for Education' voor de tweede keer de Sir Roy Welensky Primary School in het dorp Dete in het westen van Zimbabwe.

De donatie van Permobil maakt het mogelijk alle kinderen en leerkrachten elke dag van een voedzame en warme maaltijd te voorzien. Dat is namelijk geen vanzelfsprekendheid in Zimbabwe. Een warme maaltijd zorgt niet alleen voor energie om te leren en les te geven, maar is ook een goede reden voor ouders om hun kinderen naar school te sturen.
Het basisvoedsel in Zimbabwe bestaat uit maïs, dat meestal vermalen wordt tot mealie-meal (maismeel). Daar wordt sadza, ingekookte pap, van gemaakt, dat samen met bonen of kapenta (kleine vissen) gegeten wordt.

Dete, met ongeveer 5000 inwoners, ligt in de provincie Matabeleland North, naast Hwange National Park. Het is een dichtbeboste omgeving, waar hongersnood, slechte hygiënische omstandigheden, watergebrek en ziektes zoals dysenterie, malaria en AIDS aan de orde van de dag zijn. Daarnaast heerst er een gespannen politieke situatie. Vanwege de vele onzekerheden in Zimbabwe ziet Permobil er nauwkeurig op toe dat de donatie via directe contacten volledig aan het goede doel gegeven wordt.

Sharing & Social

In the spotlight