Permobil storsatsar i Sverige – bygger nytt huvudkontor utanför Sundsvall

Permobil storsatsar i Sverige – bygger nytt huvudkontor utanför Sundsvall

P R E S S M E D D E L A N D E

Permobil storsatsar i Sverige – bygger nytt huvudkontor utanför Sundsvall

Permobil fortsätter ha Västernorrland som nav för sin globalt ledande verksamhet. Nu bygger man ett nytt huvudkontor i Birsta utanför Sundsvall. I den hållbara byggnaden ska grunden för fortsatt tillväxt och innovation läggas och ambitionen är en arbetsplats i världsklass som attraherar kompetens.

Timrå 2022-05-05. Permobil är ett anrikt företag som är världsledande på avancerade mobilitetslösningar. Eldrivna- och manuella rullstolar och andra typer av smarta lösningar som ger användare största möjliga självständighet är företagets affärsidé. Permobil har 1 700 medarbetare i 15 länder och växer kraftigt. Huvudkontoret finns sedan decennier i Västernorrland. Nu storsatsar Permobil i nya lokaler som ska samla all verksamhet under ett nytt, grönt tak.

”Vår marknad är global, men basen i norra Sverige är vårt hjärta. Vi bygger ett innovationscentrum såväl som en fabrik där vi ska fortsätta leverera framtidens mobilitetslösningar. Vi söker redan idag 15 nya medarbetare inom forskning och utveckling och med ett nytt huvudkontor erbjuder vi möjligheten att arbeta i fronten av utvecklingen i natursköna omgivningar. Här ska vi fortsätta vår tillväxtresa.”, säger Bengt Thorsson, vd Permobil.

Det nya huvudkontoret placeras i Birsta utanför Sundsvall, med naturen runt hörnet. Sundsvalls kommun välkomnar Permobil.

”Permobils satsning stärker hela regionen. De är ledande inom sitt område och att de nu vill satsa här är ännu en pusselbit i vårt arbete med att visa att regionen är en attraktiv plats att verka, bo och leva i. Detta är en del i den starka gröna nyindustrialiseringen som sker i norra Sverige.”, säger Bodil Hansson, kommunstyrelsens ordförande i Sundsvalls kommun.

Permobil bygger ett helt nytt huvudkontor där produktion, forskning och utveckling samt kontor och testning ska rymmas. Byggnaden kommer uppföras i trä som speglar omgivningen med låg CO2-påverkan. Det kommer att finnas laddstolpar för elbilar och elcyklar samt bra kommunikationer.

”Vi satsar nu stort på att skapa en inspirerande arbetsplats för det viktiga arbete vi gör varje dag. Hela bygget går i hållbarhetens tecken med genomgående hållbara material och vi blir till stor del självförsörjande med el från 2 500 kvadratmeter solceller på taket. För vårt företag är självklart tillgängligheten en hjärtefråga och våra lokaler ska vara världsklass även inom det”, säger Bengt Thorsson.

 

Länk till bilder https://we.tl/t-kdxKu4mTat

  • Bodil Hansson, Bengt Thorsson och Joel Ambré tar första spadtaget för Permobils nya huvufkontor i Birsta, Sundsvall.
  • Illustration som visar Permobils nya huvudkontor i Birsta.
  • Illustration som visar fastighetens placering.

 

 

__________________________________________________________________________ 

För mer information, vänligen kontakta:

Martinus Rönnerman, Vice President Group Communications

Mobil: 070-263 68 05, mejl: martinus.ronnerman@permobil.com